Comença el dia amb bon gust de territori
Descobreix el Lluçanès a través dels seus esmorzars de forquilla: plats contundents, saborosos i plens de proximitat que et connecten amb la cuina de fonda, el paisatge rural i la vida tranquil·la de pagès.
Cigrons, mongetes, embotits, xai, peus de porc... Receptes que han passat de generació en generació, cuinades amb paciència i respecte pels productes de la terra. Tradició genuïna a taula, per viure una experiència gastronòmica arrelada i saborosa.
Comença el dia amb un homenatge als sabors del bosc i la tradició. Una taula parada amb fusta d'embotits de la terra i amanida de ceba tendra amb tomàquet ratllat per obrir gana.
I com a plat fort, un llom de cabirol amb carreretes a la crema que et connecta amb el cor salvatge del Lluçanès. Un esmorzar contundent i ple de matisos, ideal per als que gaudeixen de la cuina amb caràcter des de primera hora.
--
c/ Alou, 16. 08586. L’ALOU (Sant Agustí de Lluçanès)
666135614
+ Informació
Un esmorzar amb gust d’autenticitat i records de cuina de l’àvia. Xai a la brasa de ramaders del Lluçanès, acompanyat de mongetes cuites a foc lent com s’ha fet sempre.
Un plat senzill, però ple de sabor, acabat amb un toc d’oli d’oliva verge extra, all i julivert.
Tradició, proximitat i cuina feta amb cura, per començar el dia amb bon peu.
--
Major, 2. 08589. PERAFITA
93 8530051 – 628 82 17 88 – 607 33 46 61
+ Informació
Un clàssic amb renom: els cigrons amb cansalada de Cal Penyora són tot un referent al Lluçanès.
Tendra i melosa, la cansalada rostida es fon entre cigrons cuits al punt, en un plat que ha captivat cuiners i fidels esmorzadors.
Gust de casa, de recepta que no falla, d’aquells plats que reconforten i fan tornar.
--
Pl. Major, 42. 08514. SANTA EULÀLIA DE PUIG-ORIOL (Lluçà)
93 8554005
+ Informació
A Cal Trumfo la cuina es fa amb respecte pel producte i pel territori. L’ou al plat amb sobrassada és una proposta senzilla però molt pensada, elaborada amb ingredients de proximitat i qualitat. Un esmorzar saborós i equilibrat, que reflecteix la manera de fer d’un restaurant que combina tradició i mirada actual, des d’un petit poble del Lluçanès.
--
c/ Oest, 2. 08518. LA TORRE D'ORISTÀ (Oristà)
938129129
+ Informació
Els peus de porc amb mongetes del ganxet són una recepta de sempre, elaborada amb cura i una base aromàtica de verdures i espècies: ceba, pastanaga, api, porro, claus i tomàquet. Un plat intens i delicat alhora, que posa en valor el receptari de fonda i el transforma en una experiència memorable, des d’una cuina reconeguda amb estrella Michelin al cor del Lluçanès.
--
Pl. Major, 17. 08516. OLOST
938880106
+ Informació
En una masia amb encant ofereix una cuina catalana tradicional i casolana que convida a sentir-se com a casa. Per esmorzar, proposen un saltejat de bolets amb ou d’ànec, cansalada confitada i botifarra negra del Soler d’en N’Hug: un plat saborós i generós, ple de matisos de bosc, cuinat amb productes de proximitat. Ideal per gaudir-lo a la vora de la xemeneia o a la terrassa amb boniques vistes.
--
Crta. C-154, km. 9,6. 08519. SANT BARTOMEU DEL GRAU
625 84 78 47
+ Informació
c/ Vell, 3
08515 – Santa Creu de Jutglar (Olost)
93 888 00 50
turisme@ consorci.llucanes.cat
Horari d’atenció al públic:
de dilluns a divendres de 8.30h a 15:00h