Dl-Dv 08.30 - 15.00 93 888 00 50

6 elements TOP del Barroc-Neoclàssic del Lluçanès

Grans esglésies, robustes, imponents, de façanes decorades amb timpans, motllures, falses pilastres amb capitells amb volutes i fulles, guardapols i ornaments neoclassics, s’aixequen mirant al cel; testimonis d’una època de bonança econòmica i gran expansió demogràfica al Lluçanès.

 
 
Descobreix els 6 elements top del Barroc-neoclàssic de la nostra comarca:

Església de Sant Boi de Lluçanès amb els seus retaules

Sant Boi de Lluçanès

L’interior de l’església conserva un conjunt excepcional de 8 retaules barrocs i neoclàssics que representen un patrimoni artístic molt valuós i singular que es va salvar de la Guerra Civil espanyola. La façana principal d’estil barroc, mostra una gran portalada esculturada.

Per descobrir més…

Sant Pere de Perafita

Perafita

Sant Pere és una església de gran dimensions d’estil barroc. És un edifici d’una sola nau de 40×25 metres, amb capelles laterals, façana a ponent i campanar a l’esquerra del presbiteri de planta octogonal. La façana principal, robusta i amb senzilla decoració, és d’estil barroc i presenta una forma curvilínia coronada amb pilones de pedra rematades amb una bola.

Per descobrir més…

Santa Eulàlia de Pardines

Prats de Lluçanès

D’origens medievals, Santa Eulàlia de Pardines es troba documentada l’any 915, quan encara depenia del castell d’Oristà. Del temple romànic, però, no en queda res i l’actual edifici d’estil neoclàssic va ser construït entre el 1790 i 1792. Destaca la façana principal, que presenta una rica decoració amb motllures, pilastres frontó, d’estil neoclàssic.

Per descobrir més…

Santa Maria d'Olost

Olost

L’església parroquial de Santa Maria d’Olost es troba situada al centre del nucli urbà d’Olost. Els seus dos campanars idèntics de torre octogonal i coronats amb balustrada, han donat a l’edifici una peculiaritat única i especial. Destaca la façana principal, decorada amb un gran portal d’accés d’arc rebaixat emmarcat amb falses pilastres de capitells ornamentals, i un gran fris de pedra motllurada amb la inscipció: DOMUS DEI ET PORTA COELI

Per descobrir més…

Església de Sant Bartomeu del Grau

Sant Bartomeu del Grau

L’església de Sant Bartomeu del Grau, és un edifici de grans dimensions, espaiós, d’estil barroc neoclàssic, situada al capdavall del poble. L’edifici es va construir entre 1780 i 1787; l’obra fou dirigida pels germans Font, mestres de cases de Manlleu. Destaca la porta principal, emmarcada amb decoració de falses pilastres i pedra treballada, on destaca una fornícula amb l’escultura del Sant a dins.

Per descobrir més…

Església de Sant Vicenç

Prats de Lluçanès

L’edifici de l’actual església parroquial de Prats, situada a la plaça de l’església, al carrer Major de Prats de Lluçanès es va construir entre els anys 1627 i 1649. És una església de gran dimensions. La façana de l’església presenta un arc de mig punt de pedra vista emmarcat per dues pilastres adossades, un entaulament i un frontó triangular sense escultura on hi figura la data de 1627.

Per descobrir més…

 
 

Descobriu tot el patrimoni Barroc-Neoclàssic del Lluçanès

 

On menjar
al Lluçanès

 

On dormir
al Lluçanès