Dl-Dv 08.30 - 15.00 93 888 00 50

Cap de setmana de bruixeria

Indrets envoltats de llegendes, màgia i enigmes, personatges històrics i processos de bruixeria documentats, fires, bruixes, dimonis o dones sàvies, formen part de l’imaginari col·lectiu, de creences antigues i fets històrics del Lluçanès. Vine a descobrir la relació màgica entre el nostre territori i la Bruixeria!

 
 
Us hem dissenyat un cap de setmana per descobrir els principals elements màgics del Lluçanès.

Dissabte

Centre d'Interpretació de la Bruixeria

Sant Feliu Sasserra

El Centre d’Interpretació de la Bruixeria de Sant Feliu Sasserra fa referència al món de les bruixes, remeieres i dones sàvies, i està dividit en 3 àmbits: creences i costums, els fets reals i la persecució, i un recorregut pel poble.

Més informació

Mirador del Serrat de les Forques

Sant Feliu Sasserra

Des dels peus de la Glorieta Vilaclara, d’estil modernista, es gaudeix d’una vista panoràmica del municipi i poble de Sant Feliu Sasserra, i el mosaic agroforestal dels termes d’Oristà i Prats de Lluçanès, acompanyats de Montserrat, Sant Llorenç del Munt, Montcau i el Montseny.

Més informació

Dinar

Dinar

 
 

El Roc Foradat

Prats de Lluçanès

El Roc Foradat o roc de la Bruixa Napa és l’indret on la llegenda assenyala que la Bruixa Napa preparava els seus beuratges i on hi amagava les gallines que robava. Aquesta bruixa, de nom Maria Pujol i dita Napa perquè vivia a can Nap, fou la darrera persona executada a Catalunya com a bruixa l’any 1767. Es pot fer l’itinerari familiar Ruta de la Bruixa Napa.

Més informació

La Pedra Dreta

Lluçà

La Fita es troba relacionada directament amb l’antic camí ramader que transcorre pel terme municipal de Lluçà. Senyalitzava i indicava l’orientació de la carrerada i el pas dels ramats transhumants. Es relaciona amb una llegenda segons la qual el dimoni transportava pedres des del castell de Lluçà fins al pont gòtic de Merlès.

Més informació

Llit doble

Allotjament

 
 
 
 

Diumenge

Rocadepena

Alpens

Indret de gran bellesa natural al peu del camí de la font de Matamosses. Es tracta d’un element singular de roca viva amb aspecte de mur, fruit de l’erosió o descomposició natural de la pedra. Rocadepena té una llegenda associada: la Roca dels Encantats. Pareu bé l’orella quan l’aneu a visitar!

Més informació

Dinar

Dinar

 
 

Font i Balma dels Bous

Lluçà

Es tracta d’una balma de grans dimensions, de 40 metres de llargada que conté una petita font al seu extrem sud. La balma orientada a l’oest destaca per la seva gran profunditat, d’uns 10/13 metres. Popularment es considera la balma i el pla rocós que hi ha a sobre com un punt de reunió de bruixes.

Més informació