La Ruta de la Llet és una ruta turística agroalimentària per conèixer formatgeries i granges de llet de proximitat d’ovelles, vaques i cabres del Lluçanès. De la mà dels seus productors/es t’explicaran la feina a la granja i als camps, l’alimentació dels animals i els productes que elaboren.
Podreu tastar formatges, llet i derivats lactis! Són productes locals de gran qualitat de la nostra comarca. Descobreix el camí de la llet, de la granja a la taula!
Contracte les visites als punts individuals:
La visita consisteix en conèixer l’explotació i ramat de cabres alpines de pastura de la mà del mateix productor que explica el funcionament de la granja i el conreu dels camps, l’alimentació, les eines de treball, el procés d’elaboració del formatge i la venda de producte. La visita inclou un tast de producte.
619 728 079
formatges.lluca@gmail.com
La visita consisteix en conèixer l’explotació ramadera de vaques de llet amb robot de munyida. Els propis ramaders expliquen el cicle de feines a la granja, al camp, l’alimentació dels animals, la maquinària utilitzada, l’elaboració i la venda del producte en cercle tancat a la pròpia carnisseria El Taulell del Soler. La visita inclou un tast de producte.
Postres artesanes Santa Eulàlia, transforma i elabora la llet de vaca del Soler de n’Hug en iogurts i altres postres
artesanals.
669 422 352 / 650 171 264
informacio@elsoler.cat
La visita consisteix en conèixer el ramat d’ovelles ecològiques de l’explotació ramadera. A la visita s’explica el sistema d’alimentació de les ovelles, el procés de munyida i l’elaboració dels formatges. Es pot visitar la granja i/o la formatgeria. Opcional tast de producte.
938 880 852
info@betara.cat
Descarregueu Tríptic PDF
Al Lluçanès la producció de llet, formatge i postres làctiques pren força, amb iniciatives molt interessants i variades. Al territori tenim des de granges de vaques, cabres i ovelles fins a restaurants que elaboren plats amb aquests productes.
Són petites explotacions ramaderes que s’integren al paisatge i ramaders que apliquen i transmeten els coneixements tradicionals combinant les noves tecnologies de conreu i maneig dels animals. També tenim obradors que han trobat els seu camí per elaborar productes únics i restauradors que donen valor als productes locals incorporant-los a les seves cartes.
c/ Vell, 3
08515 – Santa Creu de Jutglar (Olost)
93 888 00 50
turisme@ consorci.llucanes.cat
Horari d’atenció al públic:
de dilluns a divendres de 8.30h a 15:00h