Dl-Dv 08.30 - 15.00 93 888 00 50

Les joies del romànic del Lluçanès

.

Petites ermites i capelles, joies arquitectòniques, o grans esglésies imponents són testimonis del llegat patrimonial de la nostra història. Descobreix les més top del nostre territori gaudint d’una experiència inoblidable al Lluçanès!

 

La Cripta/Tribuna de Sant Andreu d'Oristà

Oristà

La cripta-tribuna de Sant Andreu d’Oristà és una petita joia del romànic català. Es troba situada dins l’església de Sant Andreu d’Oristà, en un nivell inferior. Aquesta cripta o possible tribuna és l’únic vestigi que queda de l’antiga església romànica, ja que l’actual edifici de l’església de Sant Andreu d’Oristà és d’estil neoclàssic.

Per descobrir més…

Lloc d’interès:
Poble d’Oristà


El Monestir de Lluçà

Lluçà

El Monestir de Lluçà, antiga canònica agustiniana, constitueix un petit gran conjunt patrimonial medieval de primer ordre dins el romànic català.

Per descobrir més…

Lloc d’interès:
Poble de Lluçà


Sant Andreu de Llanars

Prats de Lluçanès

Sant Andreu de Llanars és una petita joia romànica de Prats de Lluçanès. L’edificació actual és del segle XII, d’una sola nau de dimensions mitjanes amb absis semicircular capçat a llevant que presenta una finestra al centre, de doble esqueixada.

Per descobrir més…

Lloc d’interès:
Poble de Prats de Lluçanès


Sant Vicenç del Castell

Lluçà

És una petita joia del romànic del Lluçanès, situada dalt del turó del castell de Lluçà, vers la seva banda nord-est, a pocs metres del que fou la fortalesa.

Per descobrir més…

Lloc d’interès:
Poble de Lluçà


Sant Pere de Serrallonga

Alpens

Sant Pere de Serrallonga és una petita joia preromànica del Lluçanès situada a la carena de la serra del Puigdon. Una església de petites dimensions del segle IX, única a la comarca.

Per descobrir més…

Lloc d’interès:
Poble d’Alpens


Sant Jaume de Fonollet

Sant Bartomeu del Grau

Petita perla romànica del segle XI, amb campanar d’espadanya, absis i portalada a migdia, presidida per xiprers imponents, la capella de Fenollet és l’edifici més bell del terme de Sant Bartomeu.

Per descobrir més…

Lloc d’interès:
Poble de Sant Bartomeu del Grau


Sant Genís de Sadavesa

Sant Bartomeu del Grau

Es tracta d’una petita joia del romànic del Lluçanès. Una església romànica ben orientada, composta d’una nau rectangular capçada a llevant per un absis semicircular, dels segles XI-XII, amb el campanaret d’espadanya.

Per descobrir més…

Lloc d’interès:
Poble de Sant Bartomeu del Grau


Sant Salvador de Bellver

Sant Boi de Lluçanès

Sant Salvador de Bellver és una església romànica situada a l’extrem nord oriental del terme municipal de Sant Boi de Lluçanès a la punta d’una carena que domina la part de tramuntana de la Plana de Vic. Destaca la bellesa de l’absis amb decoració de fris de dents de serra i arcuacions cegues separades per bandes llombardes.

Per descobrir més…

Lloc d’interès:
Poble de Sant Boi de Lluçanès


Portalada Església de Sant Feliu

Sant Feliu Sasserra

La portalada de l’antiga església romànica ha quedat integrada a la façana sud de l’actual església. És un portal d’arc de mig punt adovellat amb dues arquivoltes en degradació que reposen sobre una imposta. Es troba decorat amb ornaments d’entrellaços de vímet, capitells esculpits amb escenes històriques, elements vegetals i animals, representacions freqüents a la tipologia romànica catalana.

Per descobrir més…

Lloc d’interès:
Poble de Sant Feliu Sasserra


Sant Nazari de la Garriga

Oristà

Sant Nazari de la Garriga està situada damunt d’una serralada situada entre la riera Gavarresa i la riera de Sagalés, a l’extrem sud del terme municipal.  La façana principal, orientada al sud-oest, presenta un portal d’arc de mig punt adovellat i una finestra en forma de creu llatina al damunt i està coronada per un esvelt campanar d’espadanya de dos ulls d’arc de mig punt.

Per descobrir més…

Lloc d’interès:
Poble d’Oristà


Sant Pau del Colomer

Alpens

Capella romànica, antigament anomenada Sant Pau de Terrades, reformada als segles XVIII i XIX. Es conserven íntegres la nau de planta rectangular i l’absis semicircular del segle XII orientat a l’est. L’absis llis, presenta un parament de carreuons de mida grossa, simplement escairats i sense polir, disposats en filades uniformes i regulars amb una petita finestra de doble esqueixada d’arc de mig punt.

Per descobrir més…

Lloc d’interès:
Poble d’Alpens


Pont Medieval

Sant Martí d'Albars

L’antic pont Medieval de Sant Martí d’Albars, conegut com a pont romànic, travessa la riera Gavarresa en l’antic camí ral que procedia de Vic: l’anomenat Camí de la Cendra per on transportaven la cendra de les carboneres que es feien al municipi a les adoberies de Vic.

Per descobrir més…

Lloc d’interès:
Poble Sant Martí d’Albars


 

Joc del romànic del Lluçanès

Descobreix les Joies del Romànic del Lluçanès i posa’t a prova amb un joc on caldrà que estiguis molt atent/a als detalls!

Et proposem posar-te a la pell d’un pelegrí medieval a la recerca de l’art romànic. Les nostres joies t’esperen!

Has de ser capaç d’arribar als monuments de la nostra ruta i superar les proves. El teu pelegrinatge et durà a llocs planers i fàcils d’arribar però també a altres espais poc coneguts i llunyans. T’hi atreviràs?

Accedeix al joc >