Elaborada amb carn magra de porc, i amanida amb sal i pebre, la somalla és un embotit sec de la família dels madurats, com la llonganissa o el fuet. Proteïnes d’alta qualitat i el greix de porc són els seus principals components.
El seu nom prové de l’aspecte que presenta: somall, alguna cosa seca o mig assecada. Embotit en un budell prim i sec, la somalla o secallona és allargada i sol tenir una secció al mig. Es tracta d’un producte d’elevat valor energètic que ens ofereix un sabor intens. També aporta ferro i sals minerals. Tot i que s’elabora arreu del país, la producció de Somalla es concentra a les comarques del Lluçanès i Osona. Degut a l’alt contingut en greix i sal es recomana consumir-la amb moderació.
Es comercialitza a les carnisseries del Lluçanès
c/ Vell, 3
08515 – Santa Creu de Jutglar (Olost)
93 888 00 50
turisme@ consorci.llucanes.cat
Horari d’atenció al públic:
de dilluns a divendres de 8.30h a 15:00h