Es tracta d’una explotació ramadera i una petita formatgeria artesanal a Lluçà. Elaboren formatges de llet crua de la llet del propi ramat de cabres que pasturen diàriament a Lluçà. Controlen l’alimentació de les cabres, el maneig, la munyida, el transport, i el procés i elaboració dels formatges garantint-ne la seva qualitat.
Així mateix venen els formatges a la mateixa formatgeria i en comerços de proximitat sota el segell de Venda de Proximitat dels productes agroalimentaris: venda directa i circuit curt.
És un projecte integral d’elaboració d’un producte agroalimentari de qualitat, artesanal i natural, de proximitat. Apliquen una filosofia de producció ramadera i agroalimentària auto produïda, utilitzant els recursos disponibles que són gestionats de manera sostenible i autònoma. Es produeixen els farratges (alfals i trepadella), complements en l’alimentació de les cabres, així com també la palla pel jaç, a través d’un sistema de rotació per tal de no tirar purins als camps.
Formatges de Lluçà formen part de la Ruta de la Llet del Lluçanès. La visita consisteix en conèixer l’explotació i ramat de cabres alpines de pastura de la mà del mateix productor que explica el funcionament de la granja, l’alimentació, les eines de treball, el procés d’elaboració del formatge i la venda de producte. La visita inclou un tast de producte.
Descarregueu PDFForma part de l’Associació Lluçanès a Taula
c/ Vell, 3
08515 – Santa Creu de Jutglar (Olost)
93 888 00 50
turisme@ consorci.llucanes.cat
Horari d’atenció al públic:
de dilluns a divendres de 8.30h a 15:00h