El Centre d’Interpretació de la Bruixeria de Sant Feliu Sasserra fa referència al món de les bruixes, remeieres i dones sàvies, i està dividit en 3 àmbits: creences i costums, els fets reals i la persecució, i un recorregut pel poble.
Més informacióDes dels peus de la Glorieta Vilaclara, d’estil modernista, es gaudeix d’una vista panoràmica del municipi i poble de Sant Feliu Sasserra, i el mosaic agroforestal dels termes d’Oristà i Prats de Lluçanès, acompanyats de Montserrat, Sant Llorenç del Munt, Montcau i el Montseny.
Més informacióEl Roc Foradat o roc de la Bruixa Napa és l’indret on la llegenda assenyala que la Bruixa Napa preparava els seus beuratges i on hi amagava les gallines que robava. Aquesta bruixa, de nom Maria Pujol i dita Napa perquè vivia a can Nap, fou la darrera persona executada a Catalunya com a bruixa l’any 1767. Es pot fer l’itinerari familiar Ruta de la Bruixa Napa.
Més informacióLa Fita es troba relacionada directament amb l’antic camí ramader que transcorre pel terme municipal de Lluçà. Senyalitzava i indicava l’orientació de la carrerada i el pas dels ramats transhumants. Es relaciona amb una llegenda segons la qual el dimoni transportava pedres des del castell de Lluçà fins al pont gòtic de Merlès.
Més informacióIndret de gran bellesa natural al peu del camí de la font de Matamosses. Es tracta d’un element singular de roca viva amb aspecte de mur, fruit de l’erosió o descomposició natural de la pedra. Rocadepena té una llegenda associada: la Roca dels Encantats. Pareu bé l’orella quan l’aneu a visitar!
Més informacióEs tracta d’una balma de grans dimensions, de 40 metres de llargada que conté una petita font al seu extrem sud. La balma orientada a l’oest destaca per la seva gran profunditat, d’uns 10/13 metres. Popularment es considera la balma i el pla rocós que hi ha a sobre com un punt de reunió de bruixes.
c/ Vell, 3
08515 – Santa Creu de Jutglar (Olost)
93 888 00 50
turisme@ consorci.llucanes.cat
Horari d’atenció al públic:
de dilluns a divendres de 8.30h a 15:00h