La Ruta de la Llet és una ruta turística agroalimentària per conèixer formatgeries i granges de llet de proximitat d’ovelles, vaques i cabres del Lluçanès. De la mà dels seus productors/es t’explicaran la feina a la granja i als camps, l’alimentació dels animals i els productes que elaboren.
Podreu tastar formatges, llet i derivats lactis! Són productes locals de gran qualitat de la nostra comarca. Descobreix el camí de la llet, de la granja a la taula!
Contracte les visites als punts individuals:
La visita consisteix en conèixer l’explotació i ramat de cabres alpines de pastura de la mà del mateix productor que explica el funcionament de la granja i el conreu dels camps, l’alimentació, les eines de treball, el procés d’elaboració del formatge i la venda de producte. La visita inclou un tast de producte.
Mas Casanova de Lluçà. Lluçà
La visita consisteix en conèixer l’explotació ramadera de vaques de llet amb robot de munyida. Els propis ramaders expliquen el cicle de feines a la granja, al camp, l’alimentació dels animals, la maquinària utilitzada, l’elaboració i la venda del producte en cercle tancat a la pròpia carnisseria El Taulell del Soler. La visita inclou un tast de producte.
Postres artesanes Santa Eulàlia, transforma i elabora la llet de vaca del Soler de n’Hug en iogurts i altres postres
artesanals.
La visita consisteix en conèixer el ramat d’ovelles ecològiques de l’explotació ramadera. A la visita s’explica el sistema d’alimentació de les ovelles, el procés de munyida i l’elaboració dels formatges. Es pot visitar la granja i/o la formatgeria. Opcional tast de producte.
Mas Vilarrasa, s/n. Sant Boi de Lluçanès
La visita consisteix en conèixer una granja familiar de de vaques de llet que pasturen a la finca. El recorregut de la visita ens portarà a descobrir els camps de cultiu, les instal·lacions, l’alimentació dels animals, el procés de munyida i es podran tastar els productes derivats de l’elaboració de la llet.
639 86 93 69Descarregueu Tríptic PDF
Al Lluçanès la producció de llet, formatge i postres làctiques pren força, amb iniciatives molt interessants i variades. Al territori tenim des de granges de vaques, cabres i ovelles fins a restaurants que elaboren plats amb aquests productes.
Són petites explotacions ramaderes que s’integren al paisatge i ramaders que apliquen i transmeten els coneixements tradicionals combinant les noves tecnologies de conreu i maneig dels animals. També tenim obradors que han trobat els seu camí per elaborar productes únics i restauradors que donen valor als productes locals incorporant-los a les seves cartes.
c/ Vell, 3
08515 – Santa Creu de Jutglar (Olost)
93 888 00 50
turisme@ consorci.llucanes.cat
Horari d’atenció al públic:
de dilluns a divendres de 8.30h a 15:00h